Aug 24, 2011 with 10 Comment(s)
ok, selamat pagi semua. SALAMUALAIKUM, pagi yang indah kan ? ye hari nih aku tak ke sekolah lagi, dah masuk 3 hari :') nak buat macam mana kan ? terpaksa berkorban sekejap. ok so, aku duk umah tak gi skulah nih bukan dok tido relex jer, misi aku hari nih nak basuh kain baju yang bertimbun tuh. sampai aku dah tak tahu nak pakai baju mana dah. habis sumer baju. haha wow ? ok jgn nak wow sgt. misi aku nih bukan mudah, ye memang betol basuh guna mesen basuh tuh jer, tapi ye lah, nak kene main pusing2 sumer kan,
(eh eh bukan mesen basuh automatik, mi aku tak reti guna yang tuh, dan abah tak beli haha)
ok, nak kene pusing2, pastu siram, pastu keringkan, pastu part yang paling malaih, nak jemur. huh ? takde ker orang reka robot untuk menjemur kain ? meh aku nak beli =.="

okay, aku kene blajar cara orang bujang hidup. berdikari..! paham tak BERDIKARI ? haha aku bukan nak tunjuk yang aku nih rajin ker apa kan, cuma aku nak mintak simpati jer, takde sape2 ker yang boleh tolong basuhkan ? :'( please ? ok ini bukan mintak simpati, tapi mintak kaki. haha takde lah gurau jer, ok memandangkan dulu ada orang basuhkan baju aku, dan aku hanya melipat jer, so sekarang dah takde orang nak tolong basuhkan. orang tuh masuk wad. insyallah dia akan sehat, sooooo ... why not aku buat sendiri kan ? bukan berat mana pun keje nih. tapi yang berat nya kalau nak masak tuh lah. erkk aku tak reti ok, pengakuan =="

semalam nasib baik nenek gua sampai :D alhamdulillah, dia boleh masak masak kan untuk kami nih. ermm ok berbalik kepada basuh kain nih, aku ni dok tunggu kain tuh dok pusing2 dalam tuh. boring tunggu, baik update blog. ok aku nak cerita pasal condition umi bleh ? kalau tak nak baca, tak pe :P

umi pun smakin stabil. smlm baru masukkan 3 apa tuh ? packet darah eh ? entah apa dia panggil pain ker apa ? ahhh lupekan. aku panggil packet jerr cukup. haha ok, baru masukkan 3 packet tuhm doktor kata sekurang kurangnya kene masuk 5 packet. huh ? haih tak tahu lahh. bnyk benor darah nya. ermm terima kasih kepada sesiapa yang jd penderma darah tuh ye ? hanya Allah jer yang mampu membalas budi baik kalian. ok back to the story, muka umi pun dah nampak merah, takpe lah pucat macam malam kemarin tuh, huih, tgk pun takut.. huhu.. umi dah semakin kurus la. dah nampak bentuk tulang muka tuh.. takpelah umi, nanti dah sehat, kita makan bnyk2 balik ok ? harap cepat sembuh :) karang insyallah pegi tgk umi balik.

ok, cukup stakat tuh, kain aku tuh entah kemana dah. haha ok ok, byebye :) salamualaikum.