Aug 29, 2011 with 1 Comment(s)
SELAMAT HARI RAYA . Semoga anda semua berbahagia di bulan syawal ini.
senyum lah, kalau menangis, menangis lah kerana kegembiraan. jangan menangis kerana kedukaan.

aku pun tak nak kacau sape2 dah, hari raya nih kan, semua orang bz. takpa,
maaf zahir dan batin, salamualaikum.

Aug 27, 2011 with 0 Comment(s)
OHH KELATEY ! AKU TOK BALIK RAYO DEKNU TAHUN NIHH ! SEDIH GILO T____T

ok STOP ! paham ker apa yang aku ckp kat atas tu ? nah aku translate kan :-
ohh kelantan ! aku tak balik raya kat sana tahun nih ! sedih betol T__T

ok ! cukup2.. so korang raya kat mana tahun nih ? aku kat sini je lah, ipoh perak darul ridzuan. haha tak tahu lah apa yang ada kat sini, tgk tar jalan jer lah jawab nya kan ? huhu~ kalau kat kampung boleh tgk tanah pasir, ayam jalan2, kambing lepas berjalan kesana kesini, kucing, lembu kene ikat dekat pokok kelapa, kuda pun ada.. itu kat kampung aku lah :) kat kampung korang ? macam mana ? apa yang ada ? mesti best2 kan ? :')

sesiapa yang tak balik tuh kan, takpe lah. redho jer lah, ada hikmah di sebaliknya tuhh ^^ kan kan ? yelah aku pun nih tak balik sebab umi aku pun kurang sehat, lagi pun lepas raya ada trial lagi.. huu~ year of tragedy betol tahun nih hahaha~

dalam entry kali ni, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan BATIN kat korang semua.. (perlu ker bold kan BATIN tuh ?) hahaha oh ye btw, aku doakan semoga korang yang dalam perjalanan balik ke kampung tuh sampai ke destinasi yang dituju dgn selamat :) hati hati di jalan raya tau ? :D

semoga Allah selamatkan perjalanan awak, dan anda semua :)
salamualaikum~
Aug 26, 2011 with 2 Comment(s)
Majlis Khatam Al-Quran
so, here we go !

Berselawat ..

Berselawat~

Pemberian Yassin sebagai cenderahati kepada pelajar

kami :D

Bersalam salaman bersama guru memohon maaf :)

Ostat Ali Helmy :D otai kan ? XD *tgk lah sape snap

Haikal dgn kehensemannya :D

Abang Fithri A.k.a Tuti :D

si pemilik NIKONG (nikon) Abg Hanafi :)

tgk aku memeluk ustaz ali. HAHA :')

abg Saifullizan a.k.a Epoy

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aktiviti di dalam kelas !
jom layan !~

haha white board di kelas 5 SN 2

si gadis hee~ :)

HAHA sape paparazi amek gambo nih ?! cepat ngaku ! malu teman :P

Suasana nya, ini lah. haha

Abg mie a.k.a abg manja dgn Dayah a.k.a Dido :P

menggaru kepala memikirkan masa depan. BAHAHA~

*gambar keluarga. amboii cukup 4 bini yea, dgn bini2 aku skali kau kebas xD

nafi && diedie

OKAY ! ABANG JAMBU 5SN2 *aku jealouss sbb aku tak jambu hahaa

Dayah && Farhan (pa'an) :D

HAHHA ! sian waqie. xD

hamboii.. silap baju jer kaler tak same :P

bini pertama xD

Bini kedua xD

ehem, Azim dgn FARAH !! xD

haha Fyna && abang manjew :P (ohh KANDA) haha

Laila kuek kuek dann Waqie :)

woo ABANG MIE TINGGI! haha

Syida dgn Waqie xD

Z && Pa'an

MODEL TERHOT. haha nazmi :)

aku tengah buat apa ye masa nih ? lupe (amboii) haha

janda Hanafi, HAHA liyana :D

marah tuh marah. haha xD

ini lah kami semua. =..='

sesi mencurahkan airmata. HAHA

ohh menitik nitik airmata . haha farah farah.

ape yang aku buat tuh eh ? hahaha

Keluarga 5sn1 2011 :)

THE END.

ok, itu jer, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITHRI. MAAF ZAHIR dan yang paling penting BATIN. HAHAHAHA kbai xD
Aug 24, 2011 with 10 Comment(s)
ok, selamat pagi semua. SALAMUALAIKUM, pagi yang indah kan ? ye hari nih aku tak ke sekolah lagi, dah masuk 3 hari :') nak buat macam mana kan ? terpaksa berkorban sekejap. ok so, aku duk umah tak gi skulah nih bukan dok tido relex jer, misi aku hari nih nak basuh kain baju yang bertimbun tuh. sampai aku dah tak tahu nak pakai baju mana dah. habis sumer baju. haha wow ? ok jgn nak wow sgt. misi aku nih bukan mudah, ye memang betol basuh guna mesen basuh tuh jer, tapi ye lah, nak kene main pusing2 sumer kan,
(eh eh bukan mesen basuh automatik, mi aku tak reti guna yang tuh, dan abah tak beli haha)
ok, nak kene pusing2, pastu siram, pastu keringkan, pastu part yang paling malaih, nak jemur. huh ? takde ker orang reka robot untuk menjemur kain ? meh aku nak beli =.="

okay, aku kene blajar cara orang bujang hidup. berdikari..! paham tak BERDIKARI ? haha aku bukan nak tunjuk yang aku nih rajin ker apa kan, cuma aku nak mintak simpati jer, takde sape2 ker yang boleh tolong basuhkan ? :'( please ? ok ini bukan mintak simpati, tapi mintak kaki. haha takde lah gurau jer, ok memandangkan dulu ada orang basuhkan baju aku, dan aku hanya melipat jer, so sekarang dah takde orang nak tolong basuhkan. orang tuh masuk wad. insyallah dia akan sehat, sooooo ... why not aku buat sendiri kan ? bukan berat mana pun keje nih. tapi yang berat nya kalau nak masak tuh lah. erkk aku tak reti ok, pengakuan =="

semalam nasib baik nenek gua sampai :D alhamdulillah, dia boleh masak masak kan untuk kami nih. ermm ok berbalik kepada basuh kain nih, aku ni dok tunggu kain tuh dok pusing2 dalam tuh. boring tunggu, baik update blog. ok aku nak cerita pasal condition umi bleh ? kalau tak nak baca, tak pe :P

umi pun smakin stabil. smlm baru masukkan 3 apa tuh ? packet darah eh ? entah apa dia panggil pain ker apa ? ahhh lupekan. aku panggil packet jerr cukup. haha ok, baru masukkan 3 packet tuhm doktor kata sekurang kurangnya kene masuk 5 packet. huh ? haih tak tahu lahh. bnyk benor darah nya. ermm terima kasih kepada sesiapa yang jd penderma darah tuh ye ? hanya Allah jer yang mampu membalas budi baik kalian. ok back to the story, muka umi pun dah nampak merah, takpe lah pucat macam malam kemarin tuh, huih, tgk pun takut.. huhu.. umi dah semakin kurus la. dah nampak bentuk tulang muka tuh.. takpelah umi, nanti dah sehat, kita makan bnyk2 balik ok ? harap cepat sembuh :) karang insyallah pegi tgk umi balik.

ok, cukup stakat tuh, kain aku tuh entah kemana dah. haha ok ok, byebye :) salamualaikum.
YOU, and HER .
both of you is V.I.P in my life.
I love YOU. and I love HER too.

I love HER because, she is my MOTHER a.k.a UMI

and I love YOU because, you such a FRIEND, SISTER, NURSE, and my HEART.

so the conclusion is, I love BOTH of YOU.
1st love for HER, and the 2nd love is for YOU.

and lastly I hope that YOU and HER will LOVE ME.
and i will smile :')

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PRAY FOR MY UMI :) thanks .

*hanya seseorang sahaja yang memahami apa motif entry untuk kali ini :)
Aug 22, 2011 with 0 Comment(s)
Ya ALLAH, SESUNGGUHNYA ENGKAU MAHA BERKUASA YANG MAHA PENYEMBUH SEGALA PENYAKIT, SUNGGUH BERAT UJIAN MU INI KEPADA KAMI SEKELUARGA, TERUTAMANYA UMI KU YA ALLAH.. KAU SEMBUHKANLAH PENYAKIT UMI KU YA ALLAH, HANYA ENGKAU SAHAJA YANG MAMPU MENYEMBUHKAN UMI KU.

:'( sesungguhnya aku sedang menangis. ye aku mengaku, aku sedang menitiskan air mata. bukan aku sahaja ya Allah, malah abah pun sama.. aku tak pernah melihat abah aku menangis, tapi, sekarang dia sedang menangis Ya Allah.. ya Allah.. ya Allah..

kau makbulkanlah doa ku ini ya ALLAH......

(sesiapa yang membaca ini, doakanlah..doakanlah..tolong, doakanlah..)

maaf, aku tak boleh nak menaip.. sebak, salamualaikum..
Aug 21, 2011 with 2 Comment(s)
hello :) uhuk uhuk. ok batuk. hehe memang antibody tak kuat lah, dah hancus kot ? ini demam, selsema, batuk, sakit tekak. haaa 4 in 1 ? good. takpe takpe, alhamdulillah, mungkin Allah bg aku sakit ni untuk release tension duduk rehat kat umah, pikir kan apa yang aku dah buat sejak lahir sampai sekarang.

ok, siang td ada pegi shopping sikit, huuu taksehat pun gatai pegi jalan2. takde lah, bukan nak jalan2, aku memang nak pegi cari seluar jeans. yelah untuk raya kan. tak beli lagi hehe :) mula2 ikot lah deme pegi parade tuh kan, aku tak suka tempat tuh =.=" *jgn marah aku, dah aku tak suka, nak buat macam mana kan ? grr. ok dalam badan yang tak brapa nak sehat td, jalan2 lah jugak.. serius ini 1st time aku pi jalan2, sampai pinggang aku sakit. ha ? why why ? aku tak tahuu.. sampai sekarang sakit nih. aduuhh..

erm, depa jalan2, pastu last2 tak beli pon, pegi yik fong :D aku suka kedai tuhh. macam2 seluar yang memikat hati akuu :) dan aku ada beli satu, nanti lah eh kalau nak tgk pun . tak lawa pun, aku jenis yang simple2. hehe. pakai baju pagoda dgn kain pelikat cukup lah buat raya hihi :P

ok sebenarnya aku tak tau nak taip apa, sebab td aku dah curahkan semua isi hati aku dekat blog satu lagi. huhu, private bebeh. tak boleh tgk. yee semua ada dalam tuh, memang dari hati turun ker jari dan menaip dalam blog tuh, blog :-

kehidupan-kenyataan.blogspot.com

kali nih memang pnjang aku post kat situ, sape2 yang boleh baca tuh, baca lah sampai habis. terutamanya kepada 'awak' . saya harap awak baca blog tuh, awak bukak lah, dan baca. tapi jangan marah, awal awal lagi saya nak cakap sorry kalau awak terasa bila baca blog tuh k ?


ok dah mula dah kuar ayat jiwang. hehe :) dah lah, tak larat lah. nak rehat, penat sebab sakit. sakit dari dalam, sampai luar huu~ takpo lah, cobaan bulan pose. bhabai . salamualaikum,

p/s : doakan aku panjang umur, dan cepat sembuh eh ? sorry kalau ada tersilap dan terasalah, aku tahu aku bnyk buat salah dgn orang. huhu. maaf dipinta .
ohh, saya sakit . demam, batuk, sakit tekak :'( terasa nak keluarkan halkum dan cucinya =="


p/s : jangan ambil tahu pasal saya. bye.
Aug 19, 2011 with 2 Comment(s)
Salamualaikum, mulakan hari jumaat anda dengan senyuman walaupun anda dalam kesakitan. sekurang kurangnya anda membuatkan orang lain ceria melihat anda :)


well, sometimes we need to be alone and think about ourself. what we do to the others? is they are angry with us? is they like what we have done ? just ask yourself.


sebenarnya, aku tak tahu apa motif aku taip semua ini.. bukan aku yang nak buat benda nih, tapi dia terbuat sndiri. bye .

p/s : mood agak kurang stabil. huu~ mooncome kot ? :)
Aug 17, 2011 with 4 Comment(s)
Actually, there is nothing i wanna type here . erkk erkk apa tuh ? ok, sebenarnya tak ada ape2 yang aku nak taip dekat sini pada hari ni. hanya mengisi ruang di blog aku yang agak kosong dan kemas ini. biasa lah nak raya kan, semua benda nak kemas, rumah, bilik, blog pun nak jugak kemas kemas kan ? baru cun. haha (apa benda yang kemas nya ? semua sama jer takde beza) haishh. lupekan.

ok, SELAMAT MENYAMBUT NUZUL AL-QURAN . alhamdulillah, hari nih dapat cuti hihi :) tido pun sedikit pnjang daripada biasa. almaklumlah kan, smlm tdo lewat, pegi berbuka di masjid apa eh nama dia, alaa yang ada dekat politek tuh.. ahh lupa kan. haa kami berbuka di situ, solat terawih semua kat situu.. sampai pukul 10. pastu gerak pegi gerbang malam. haha lepak2 minum air kat sana, pastu pegi gerbang malam, jalan2 tgk2 barang. erkk sebenarnya aku bukan tgk barang sgt. aku rimas, ramai sgt orang ==" aku pun ini kali kedua pergi gerbang malam. bahahha~ dok ipoh nak dekat 12 tahun dah, pegi situ baru 2 kali. haa ok. back to the story, jalan2 lah, dari hujung ke hujung, macam2 ada. tapi mata aku berminat dekat satu benda. LEBAI a.k.a KOPIAH haha. alaa yang jenis keras punya tuu, lawa weh :) sayangnya aku tak bawak duit lebih, cis. tak paa mungkin bukan rezeki aku.

ok, kami balik pukul 11. wooo sampai umah 11.30 malam. haha ok ni 1st time aku rasa balik malam malam gila.. haha slama nih tak pernah pun kuar ngan kawan2 malam2 nih, ini pun kali kedua kot ? haha ke kali ke 3 ? entah lah. tapi boleh dikira laa.. maklum lah, anak soleh kan ? dgr cakap ibu bapak. bahahaha~ takde lah, nak keluar pun nak pegi mana ? ishh takde keje pegi jalan sorang2. baik dok umah mengadap muka BUKU. (ok BUKU tuh kene besarkan sikit) haha

ermm aku rasa, cukup lah sekadar itu ya ? terima kasih sudi baca *ada ke orang yg baca? hahaha lantak lah, SELAMAT BERPUASA SEMUA. dan tepat masa untuk berbuka karang, SELAMAT BERBUKA PUASA.

sekian, salamualaikum...
Aug 15, 2011 with 0 Comment(s)
ohh tidak ! hari nih aku terlajak tido yang menyebabkan aku TER-ponteng. ahh damn ! (bulan pose ni astaghfirullah halazim) ok berbalik kepada cerita asal, tuh lah hari nih bnyk benda yang aku nak buat kat skulah adoiyai. ermm dah tak de rezeki nak buat macam mana kan ? (ayat diaaa) tak serius bukan saje2 tak nak datang skulah, serius aku bgun 7.30 pg td dok termenung 10 minit, jantung dup dap dup dap. erkk sape yang pernah rasainya, korang tahu lah.. lepas tuh untuk tenang kan diri, aku baring, dan pejam mata dan terus tdo. hahahaha..

bgun pukol 12 bahaha ;P aduhyai, ermm mesti bnyk kejer, mesti ada budak2 kata aku tak dtg skulah sebab tak siap hw ker apa ker. erkk sorry sikit, haha memang ada yang tak siap sikit2 tuh tapi waa tara kesah pasal hw, aku memang slama nih slalu dtg.. tanya guru kelas aku, tgk buku kehadiran tuhh haaaa.. :P *terbangga . yelah ketua kelas kan kene lah selalu dtg. haihyooo.. habih tuh macam mana dengan hari nih ? takpe takpe releks.. tenang dulu.

esok ada kimia, ada test adehh.. habis lah aku. hahaha sorry miss ong, setakat 40 jer kot yang saya boleh dapat. bahaha :P kita tengok lah macam mana esok yea . malam nih nak kene study lah nih, uhuhu~ malaih2.. takpe lah, bukan slalu..

erm, ok lah . aku rasa takde mende yang aku nak cerita kan lagi kat sini, ok lah. mekasih meluangkan masa anda untuk membaca blog yang tak de faedahnya nih.

salamualaikum. peace no war .
Aug 14, 2011 with 2 Comment(s)
SIAPAKAH DIKAU ? ANYONE WHO CAN TELL ME ABOUT HIM ?
KAU SIAPA ? DARI MANA ? KENAPA DENGAN KAU ?

erghh .



mood - tertanya tanya. geram. dan sedih.
THE END . tettt~
Aug 12, 2011 with 2 Comment(s)
hari jumaat . hari ke-12 kita berpuasa. dah masuk minggu ke-2 dah kan ? haa so penah buat mak ayah kome senyum ? penah cakap 'maaf weh kalau aku ada buat silap ngan ko' dekat kawan2 ? haa nih aku teringat bak kata ustazah fadzillah dalam tazkirah dia dekat perhimpunan pagi td.

"malaikat mendoakan kepada Allah supaya jangan terima puasa dan amalan2 seseorang jika dia tak meminta maaf daripada orang tua, si isteri tak meminta maaf dengan suami, dan orang yang tak meminta maaf daripada orang sekeliling (kawan2), dan Nabi Muhammad mengamin kan doa malaikat itu sebanyak 3 kali"

tgk, betapa penting nya meminta maaf daripada orang lain. so, dalam entry ini, aku nak meminta maaf daripada korang semua kalau kalau ada post post yang tak menyenangi hati kome kan. biasalah aku, menaip bukan main rancak lagi, haha well, ini lah aku. trima lah seadanya, hehe :)

SORRY TAU ! TAU ! aku taknak lah amalan aku sia sia jer selama nih, disebabkan ada yang sakit hati dengan aku. ye aku tahu memang susah nak memaafkan sesuatu kesalahan kan ? adat manusia lah tuh, tapi apa salahnya, tak rugi kita meminta maaf, dan memaafkan orang lain. kan kan ? haa dapat pahala lagi tuh :)

*aku tahu ayat aku poyo sedikit. huk huk. jangan lah kutuk aku ! baru jer aku maafkan kome, HAHA (apa entah kesalahan kome ngan aku) okay lupekan. so aku harap terapkanlah amalan maaf memaafi antara satu sama lain nih k ? :)

see you soon. selamat berbuka dan assalamualaikum .
-aku hanya insan biasa, bnyk buat kesalahan. dan aku juga insan biasa, yang mudah tersinggung perasaan :'|


Photobucket
p/s : abaikan tulisan buruk tuh ! zzz =="
Aug 11, 2011 with 1 Comment(s)





thankyou :')