Feb 26, 2011 with 0 Comment(s)
hoi ! haha hello :) ehh prasan tak ? ada aku letak playlist baruu.. dekat sebelah kiri tuuu.. sana sana. hah ! wane itam tuuu. hah nampak ? haha ok CLICK untuk mendengar lagu yang ada di situ.. ada dua lagu kat situu.. 1st, PRICE TAG. yang kedua, lagu femes, ANIMAL-NEON TREES

nahh jumm nyanyi bersama...

Seems like everybody's got a price,
I wonder how they sleep at night.
When the sale comes first,
And the truth comes second,
Just stop, for a minute and
Smile

Why is everybody so serious!
Acting so damn mysterious
You got your shades on your eyes
And your heels so high
That you can't even have a good time.

Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)
We're paying with love tonight

It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

We need to take it back in time,
When music made us all UNITE!
And it wasn't low blows and video hoes,
Am I the only one gettin'... tired?

Why is everybody so obsessed?
Money can't buy us happiness
Can we all slow down and enjoy right now
Guarantee we'll be feeling Alright.


Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)
We're paying with love tonight

It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag


Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

Yeah yeah
well, keep the price tag
and take the cash back
just give me six strings and a half step.
and you can keep the cars
leave me the garage
and all I..
yes all I need are keys and guitars
and guess what, in 30 seconds I'm leaving to Mars
yes we leaving across these undefeatable odds
its like this man, you can't put a price on the life
we do this for the love so we fight and sacrifice everynight
so we aint gon stumble and fall never
waiting to see, a sign of defeat uh uh
so we gon keep everyone moving their feet
so bring back the beat and everybody sing
it's not about...

It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain't about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

Yeah, yeah
Oo-oooh
Forget about the price tag.

yang lagu satu lagi, carik sendiri lyrics dia ! :P
hello guys. so what's up ? hari nih sabtu. takde buat apa apa ke ? ok aku hari nih plan nyer nak pegi jogging dengan member member aku lahh dekat mana ? dekat padang polo. bukan nak main polo, tapi padang jer nama polo. kat situ ramai orang berjogging. dan membuat tarian poco2 lah, tarian tai chi lah, senam robik lah, macam2 ada lahh kira nye.. so sesiapa yang tak tahu padang polo, meh datang ipoh HAHA. ceh aku sembang macam ramai jer orang yang luar lingkungan ipoh dok baca aku punya entry. haha



ok ok, so today.. thats my plan. lepas jogging kan, mau pegi mandiii ~ yahhh ! swimming pool ! AHAHA macam aku tahu berenang je gayanya ? haha takde lahh aku mana reti berenang. berendam tuh boleh lah kowt. haha saja menggatal nak mndi. hahaha tgk2 tak brani nak masuk yang tempat dewasa punya. aku masuk tempat kolam kanak2 je HAHAHAHA ! agak agak lah wehh.. =___=" tak lah seteruk tuh aku nih hahaha. adehh karang kene gelak jer dengan budak2 kat situ.



okayy.. nanti aku upload lah gambar2 apa2 yang patut ehh ? yang tak patut tuhh aku tak upload lah HAHAHAHA ! skrg pukul 6.17 a.m pukul 7 karang kite orang gerak bertolak dari rumah.. so for now, aku nak pegi solat subuh. pastu nak makan makan.. perut dah berkeroncong. huh.

bye bye~ se yaa.. salamualaikum.
Feb 24, 2011 with 4 Comment(s)
mood aku sudah kembali tenang. selepas aku meluahkan dan mengkritik dengan mi dan abah aku. MEREKA SEMUA TAK SUKA DENGAN DIAA ~

hanya orang2 tertentu sahaja yang tahu siapa kah dia. dah lahh.. aku nak lupakan pasal benda tuuhh, entah hape je. sakit hati kan bila kita di marah marah dengan secara tiba2 hanya disebabkan hal kecil ? bak kata abah, KENAPA DIA TAK PEGI KUTIP BUDAK2 MASA SESI PAGI TUH ? BERLAMBAK PAKAI BAJU MACAM2 KALER. haha abah aku kalau DIA tegur kan, abah aku dari dulu lagi buat tak layan. sama lah macam aku.. bak kata pepatah, bapak borek anak rintik. betol kan ?

memang lumrah manusia barangkali ada masanya manusia PERLU marah orang tanpa sebab. tanpa sebab ? yaa ! tanpa sebab yang munasabah atau pun sebab yang KECILL ! kan ? kenapa ehh ? perlu ke ? korang pernah kena tak ? tetibe jer kene marah, tak buat apa2 pun, tapi tetibe kene marah. huh ? what the hell man ? did you have any reason why you must scold us like a CHILDREN ? come on lahh.. dah form 5 lah. tak payah lah nak marah2 depan orang bagai kuat2 gila bapak. stakat tegur slow2 cakap 1 on 1 tuh ok jugak kan ? bukan kami nih tak boleh menerima teguran, tapi CARA untuk menegur tuh salah. kami jugak ada prasaan ada akal nak pikir, tak kan lah saja2 mau buat benda BODOH ? what ? BODOH ?? no no.. we are not STUPID ! stupidity or whatever... ada akal jugak maa.. ingat semua budak skulah tak berakal ka ? kalau tak berakal baik tak yah skulah kan ? tak guna skulah kalau tak de akal.. *sorry ayat pedas sikit.

kita semua manusia lahh, sama jer.. yang muda kene hormat yang tua, yang tua kena sygi yang muda. susah ker ? macam mana lah yang muda nak hormat yang tua kalau yang tua pun layan yang muda macam tettt je ? kan ? look at yourself. jangan nak nampak salah orang lain jee lahh. kadang2 yang muda lebih betol daripada yang tua. kan ? sapa setuju ? tak semestinya yang tua itu dah lama hidup, dah bnyk makan asam garam semua nya betol. agak lahh bhaii~ tak kan semua benda nak betol ikot otak sendiri ? kalau benda tuh salah, ok fine kita boleh terima. tapi benda yang tak salah but still kata SALAH ?! itu agak melampau.

tak tahu lahh.. hidup aku hari hari perlukan kesabaran yang tinggi . huuuhh. TINGGI SANGAT SANGAT . dalam masa aku bersabar tuh, orang lain kena lah ingat, jaga lah lidah tuh.. jaga lah mulut tuhh.. Lidahmu adalah bentengmu, jika engkau menjaganya maka ia akan menjagamu, dan jika engkau membiarkannya maka ia tidak akan mempedulikanmu. ingat nih Lidah yang panjangnya tiga inci boleh membunuh manusia yang tingginya enam kaki. ayat nih bukan aku yang reka.. memang ada dalam kata kata mutiara. aku takut orang jadi macam nih jer "Seseorang yang bijak melahirkan kata-kata selalunya disanjung sehingga ia mula bercakap kosong"

tapi aku ingat.. "Memuji sorang sama sorang itu ampu namanya, mengeji di khalayak ramai itu cabaran namanya, sebab itu pujian adalah racun, cacian adalah penawar.” – DR. HM TUAH ISKANDAR al-Haj

SABAR LAH WAHAI MUHAMMAD LUQMAN . KAU JANTAN ! YAAHH !!
mood diganggu T_________________T

ada jer yang tak kena dengan aku kan ? sedangkan cikgu disiplin sendiri pun tak marah aku pakai baju putih berkoler warne kelabu, dan ada sedikit warna di hujung lengan baju..tapi DIA sebagai cikgu, sebagai USTAZAH marah marah aku macam budak kecik ? depan cikgu disiplin ? siap suruh cikgu disiplin ambil tindakkan lagi kan ? tapi malangnya cikgu disiplin itu tidak mengenakan APA APA TINDAKKAN PONN ! kepada aku.. cikgu disiplin pulak yang cakap "dia memang begitu" hah ? so what conclusion you can make ?

aku tak tahu lah.. dari dulu masa aku cedoi2 masuk skulah tuh.. sampai skrang dah jadi senior still nak marah marah depan orang bersungguh sungguh marah nya.. apahal ? bukan nak kurang ajar, terimakasih kerana mngajar saya dahulu. tapi paham paham lah sikit, orang dah besar, tak perlulah nak marah bagai nak rak depan orang semua.. masalahnya SALAH ker pakai baju putih macam nih ? NAK PAKAI BAJU MACAM MANA LAGI ? budak2 lain yang datang pakai baju hitam lah, pakai baju warna warni lahh, pakai baju segala macam lah, tak marah pulak ? aku malas lahhh nak mencarut ! aku TERASA GILA ! serius kali nih aku kata, AKU TERASA GILA NAK MATI ! MOOD AKU NAK MENGAWAD KAN SKUAD AKU DAH TAKDE ! HILANG ! kesian budak2 yang dtg nak kawad tuh.. aku tak boleh . sebab apa ? MOOD ! WTFISHH !!! arghhhhhh

boleh tak aku nak menangis ? T_T

Feb 23, 2011 with 4 Comment(s)
yahh ! aku nak taip pasal ada MANUSIA nih.. manusia ka ? maybe kowt. takde lahh, semalam ada lahh manusia call aku.. pastu aku angkat, dia dok diam tak dan 5 saat, dia tekan butang merah dekat keypad dia. aku cakap "hello, sape nih ?" pastu dia letak phone. ceh ! pastu aku msj dia, nih sapa ? dia tanya aku balik, ini abang luqman ker ? aku balas lah, hah yee, nih sapa ? awat panggil abang ? form brapa nih ? dia balas dia form 3. tapi dia tak bgi tahu lagi dia sapa.. sampai 5 kali aku tanya baru dia bg tau.. dia kata nama dia Aina Huda. huh ? sorry aku tak kenal.. pastu dia kata dia dapat no. telepon aku nih dekat tandas pompuan. WTF? gila ? nampak sangat menipu ! aku tanya member2 pompuan aku masa dalam kelas kat skulah td depa kata mana ada ==" pastu aku tanya lah ada sapa2 kenal aina huda ker ? semua kata tak kenal..


untuk memastikan benda nih, aku mintak saiful buku list nama tingkatan 3. HAHA ko ingat aku tak boleh cari ker ? hah ? aku check check lahh.. harammm mana ada nama Aina Huda. ceyt ! kau siapa wahai manusia ? aku tindik hidung kau dengan cop mohor di raja baru tauu. ngok lahh mana lahh budak2 nih dapat no. aku. grrr kadang2 aku rasa orang yang main sembunyikan diri nih macam orang tak berakal. sebab apa ? sebabnya MENYUSAHKAN ORANG ! kalau tak layan karang kowt2 ada member yang baru tukar no. ataupun ada hal yang penting.. kalau layan karang ada manusia durjana yang suka menyusahkan hidup orang. ceh ! nyah kau dari nset aku. HAHAHA marah nih marah.. tgk muka aku nih !

grrrr !!! nghhaaaauuummmm !!

hari nih macam biasa.. pegi skulah..blajar... bla bla bla~ haha

hari nih, ada yang aku suka, ada yang aku tak suka. ini lah yang aku nak ceritakan untuk hari nih. so, nak dengar yang mana dulu ? yang suka ker, yang tak suka ? ermm.. takpe lahh aku cerita pasal yang tak suka dulu k ?

jap jap, sebelum tuh aku nak tunjuk gambar nih, HAHAHAHA
*takde kene mengene dengan cerita hari ini. hahaha sebagai hiasan jee.

amcam ? lawa tak ? HAHAHA ilovegreen ! haha ok ok, jum baca cerita.. lupakan pasal gambar tuu..

ok, cerita dia macam nih, masa dalam kelas tadi lahh.. bnyk cikgu yang takde, so bnyk masa free kan ? masa tuh mula lah mulut2 nih tak leh dok diam. HAHA cakap sikit gelak, cakap sikit gelak. haish.. aina yang gelak banyak. haha.. ok then, aina cakap lahh sakit perut dok gelak punya pasal. aku yang buat lawak nya. haihh mana ada buat lawak, TERlawak jer. pastuu macam mana ntah, aku boleh buat buat merajuk. BUAT BUAT jeee ! tak betol ponnn ! hahaha aku amek helmet pastu aku pakai. tutup visor hitam aku tuhh. takde sape nampak muka aku. sebenar nya aku dok senyum dalam tuhh. bukan menangis. aku saja jaaa nak tgk apa riaksi dia.. lama lahh aku buat tak tahuu jerr. buat2 merajukk. hahaha TOUCHING ?! WTH ! haha mana ada lahh.. just for laugh. tapi lain pulak jadi nye. masa nak keluar kelas tuhh, aina muka masam jerr.. haha aku pun pegi arr kat dia nak mintak maaf. tapi dia buat tak tahu jerr. pastuu aku nak buat lawak sikit lah, aku mintak maaf cara berlutut siap berlakon lagi. HAHA tapi aku gelak masa tuhh.. tapi dia tak tgk aku, dia lari, pastu dia menangis.. HAH ? CRYING !? wehhh sorry laaa ! aku gurau je.. kenapa kau pulak yang menangis ? aku yang touching tapi kau yang menangis apa cer weh ? HAHAHA aku bukan touching lahh HANYA LAKONAN SEMATA-MATA ! tiada kena mengena dengan yang hidup, atau pun yang mati dan hidup kembali. sorry wehh.. jangan lah marah ngan aku T_T dahhh dua orang dahh menangis di sebab kan akuu !

=__________________________________=

ok, itu pasal cerita yang aku tak suka. and now, cerita pasai aku suka pulak. apa yang suka nya ? hah meh nak habaq.. takda, td ada perjumpaan kokurikulum. hari nih sukan dan permainan.. so aku permainan dalaman (indoGAME) so perjumpaan dekat dewan lah tadii.. aku sorang jer laki form 5.. member2 aku yang lain semua merayap ceyt !.. aku jer lah duduk dengan una and the geng. haha takde buat apa puunn.. dok layan sembang gila2 jaa.. ==" pastu dok main dam. haha mula2 lawan ngan una, dia kalah ngan akuu.. pastu lawan ngan huda.. kalah jugakk.. haha dua2 sakit hati ngan aku. what ? aku main biasa jer. HAHA relex lahh.. skali skala aku menang, apa salahnya.. dah lah aku laki kat situu.. kalau kalah malu lah deyyy ! trus aku amek kain buat tudung, hahahaha.. BER........TUKARRR !! jeng jeng jeng !! yaaahhh nama ku nur luqminah bt. zulkifli. HAHAHAHA ! bodoh ! nyehh~ kan dah tak tahu nak buat apa kan, aku amek buah buah dam tuhh.. aku susun buat I pastu bentuk love n then huruf U. besar kowt satu papan dam tuh aku buat. HAHAHAHA pastu cikgu datang dari balakang, hahaha buat apa nih cikgu tanya. HAHAHA ! aku selamber badaknya, teruskan hasil karya terindah akuu tuu.. aku cakap apa entah kat cikgu tuhh. hahaha pastu cikgu pun suruh tulis nama, kalau dah lawan dam tuh tulis sape pemenang.. nak buat laporan perjumpaan untuk minggu nih lahh.. pastu dahh aku buat benda lain... sembang2 ngan una apa semua.. dah mendap tak tahu apa nak buat.. tapi aku suka duduk situu ! HAHA aww~ XD

kalau aku bawak camera td, dah lama aku tangkap hasil seni aku tuh tauu.. AHAHA cair orang yang tgk XD hahaha apa apa punn.. hari nih MASAM MASAM MANIS. hahaha ada masam, ada manis. kepada yang masam, I'M SORRY ! kepada yang manis, ehem ehemm I tetttt YOU hahaha XD

ok lah, BAIBAI !!~
Feb 21, 2011 with 0 Comment(s)
erk, aku nih kejam sangat ker ? ganas sangat ker ? kejam dan ganas terhadap apa ? yang aku maksudkan terhadap kaum POMPUAN. haha aku nih kadang2 agak 'garang' dengan jelingan maut aku tuuhh. hahaha aku pun tak suka sangat kalau pompuan2 buat prangai macam2 nih.. skali aku tak tahan, aku 'keluar' ayat direct aku tuhh.. perghhh penusuk jiwaaa ! HAHA menangis wokk XD

takde lah, cita dia macam nih, masa kat skulah tadi. masa tuh cikgu takde, tapi cikgu suruh bagikan kertas latihan kat depa2 semua nih. so aku bagi lahh... aku tahu kalau aku bagi cam tuh jer, depa mesti simpan letak dalam beg punya. untuk memastikan depa buat masa tuh jugak, aku ckaap lahhh "kertas nih kene hantar kat cikgu balik" pastu ada lah pulak sorang manusia nih menjawab, "kalau tak nak hantar ?" aihh kak, agak langsi ayat tuh :) aku dah penat2 turun naik tangga pegi jumpa cikgu apa semua, bagi kertas, kau buat langsi ngan aku. fuhh.. aku pun pegi kat dia, dan aku tanya dia balik "apa kau cakap ? kalau tak nak hantar ?" lepas tuh aku amek kertas dia.. haha n then aku bg balik.. pastuu kann ada lah member aku nih, yang duduk depan dia.. memang member aku nih slalu kene ngan dia..

ok sambung balik, member aku nih cakap apa ntah.. tetibe aku terkejut lah dengar macam orang hempap buku tebal. masa tuh member aku tengah minum air, yg budak pompuan tuh pulak pegi amek buku tebal lah jugak, dia hempuk nya member aku tuhh. habis terperecik ayor dekat kertas2 dan sijil yang ada kat meja member aku nih. aku pun tgk lahh. aku tanya kenapa ? member aku senyum2, bgi isyarat kat blakang. pastu aku tgk lah.. aku tgk jee.. dengan jelingan yang boleh di katakan 'grrrrrr' HAHAHA wth ? ohh my eyes my eyes... HAHAHA ok2, n then aku buat tak tahu jer.. aku dah tgh mood swing masa tuh kan, aku mula lah keluar sedikit demi sedikit ayat mulut kau tuu.. "jangan nak kurang hajar sangat lahh" HAHAHA. itu jer ayat yang aku ingat, yang lain aku tak ingat apa yang panas sangat denga ayat aku tuu =="

pastu kan, dia letak muka dia atas meja berlapitkan lengan dia. menangis ker ? whatt !? haha ohhhmamakgilaa... aku sudah membuatkan seorang wanita menitiskan airmata. BAHAHAH ! alah bukan slalu aku buat kan kan ? HAHA ehhh betol lah, aku tak reti nak layan pompuan. harap maklum. memang kesian sape2 yang jadi awek aku kalau lagu nih. HAHA awek sendiri pun aku tak pndai nak pujuk, ini kan pulak orang lain ? haaaaaa ! sorry !

nanti kalau aku lulus lesen P, iaitu lesen PUJUK. baru boleh.. tapi aku tak pujuk orang lain lahh, aku pujuk awek aku jer. HAHAHA awek ? sejak bila ada awek nih ? hahaha oohh dah pndai menggelenya yee.. kabo abah ! nyehh~ sshhhhh ! rahsia..

tettt~ harap maklum, no. yang anda dail tiada dalam perkhidmatan terima kasih.

wehh weh, sebelum tuh.. akhir kata daripada aku.. MAAF:)
Feb 20, 2011 with 0 Comment(s)
hello, yaaa hari nih aku sihat. hahaha hari nih pagi2 lagi aku bangun nak pegi berjogging, ececeh berjogging tuhh... memang betol pon aku pegi kat padang polo :D mula2 nak pegi pukol 7. tapi tunggu punya tunggu, nak dekat pukul 8 baru gerak ==" takpe lah. so ramais jugak lah orang kat sana pagi tadi. aku sebenarnya tak nak cakap bnyk, aku nak upload photo jer :) tgk2 lahh yee jejaka macho punya gambar ahaha~ layan~

















kepada sesiapa yang tak suka membaca benda benda menjijikkan seperti CINTA, JIWANG dan yang seangkatan dengan nya.. SILA TINGGALKAN BLOG INI DENGAN SEGERA. plastik untuk muntah tidak di sediakan. harap maklum.

ok, jika anda anda ingin membaca , just read it :-

"lelaki dan perempuan tidak boleh menjadi sahabat, kerana CINTA akan menjadi penghalangnya"

kata2 itu aku ambil daripada cerita 'hum tum' ala cerita hindustan dekat tv3 tuh. yang dia melukis kartun nama hum tum tuhh.. tgk tak ? kalau tak tgk, rugi wokk. aku suka dia lukis, smart jugak lah katun dia. hoho. ok sebenarnya bukan cerita hindustan yang aku nak post pada post yang kali nih.. aku nak cerita pasal benda lain, sambung baca di bawah..

ok, memang benar barangkali apa yang orang kata, cinta memerlukan pengorbanan. cinta itu sendiri yang korban kan hati setiap manusia. perasaan cinta dan sayang bagaikan tali yang sudah tersimpul dan terikat mati. agak sukar hendak pisahkan antara kedua duanya. bila baru, ia manis. bila lama, ia pahit. kalau dulu bibir mengukir senyuman, tapi sekarang mata mengalirkan tangisan. itu lah kehidupan. kenyataan dalam percintaan. hidup tak selalunya indah, tetapi yang indah sentiasa hidup dalam kenangan. hidup adalah gabungan antara derita dan kebahagiaan. ia menguji ke imanan seseorang. malangnya, ramai orang yang tidak sanggup menerima penderitaan hidup dan bertindak mengikut hati serta perasaan tanpa menanyakan akal.

anda sudah baca perenggan di atas ? so what do you think ? betol tak apa yang aku taip kat atas tuh ? tapi bagi aku lah kan, hidup nih bukan macam cerita hindustan lahh.. jangan dok ikot sangat lah hindustan tuu, stakat nyanyi lagu dia tuu boleh lahh.. hahah yelah, hidup nih bukan drama filem or apa2 yang tak wujud kan ? hidup nih keyataan realiti ! sedor sedor !! bukan mainan tidur, bukan mimpi cik kak cik abang..

huh, kadang2 kan, perkara yang kita suka buat tu lah yang mnjadi penyebab kepada kejatuhan perhubungan antara manusia. ye lahh.. sebagai contoh, kita suka tak ber-FB ? kalau tanya sesiapa pun mesti ada punya lah FB tuu.. 24jam/7hari duduk mengadap FB. kalau tak online sehari memang tak sah kan ? hah. nih aku nak buad contoh lahh.. awek korang ada FB, korang pun ada FB. tapi korang nih lagi activer ber-FB daripada awek korang.. dok layan member itu member ini.. pastu ada suatu hari, awek korang online. masa tuh korang dok sembang dengan member lain.. kalau laki takpe lah kan, tapi buat nya korang masa tuu tengah sembang dengan member pompuan ? yelah sembang tuh tak de lah guna "i u i u" just biasa2 lahh kan. MEMBER jer.. tapi awek korang bukak profile korang, tgk wall tuh penuh dengan gambar member kornag yang pompuan tuu jer.. macam mana agak nya dia rasa ? dah lah korang tak prasan awek korang tuh on. lame lepas tuu baru prasan awek korang on. baru nak tegur dia dah off.. sebab apa laju dia off ? agak agak sebab apa ?

kalau aku lah, aku akan terfikir, ehh dia on lahh.. tapi baru nak tegur dia dah off. kenapa ehh ? lain macam jer ? ker dia bukak profile aku, dan tgk wall aku penuh dengan gambar dan komen2 si fulana bt fulan nih ? adoiyaii dia marah ker ? tak kan tak marah.. kalau aku pun, aku jeles tgk sembang dengan orang lain sampai awek or pakwe sendiri on pun tak nak tegur.. kan kan ? ==" itu bagi aku lah, kalau aku kat pihak awek korang.. dah tuu ? macam mana korang rasa ? tergugat tak hubungan tuhh ? tergugat kan ? haaa tuh lah sebab kene pikir panjang bro.. not only for bro, all people lah senang. tak kire male or female.. semua tuu kena jaga wooo.. takpe takpe, kalau awek awek or pakwe pakwe korang dah merajuk ker apa ker sampai kornag antar mesej tak jawab, off phone apa semua.. korang cuba hantar msj nih :-

Duku anggur dari siam,
Bolehkah di tanam bersama ciku?
Aku tegur engkau diam,
Marahkah lagi engkau padaku ?

cuba try test tgk... hahaha kalau dia tak balas lagi.. pndai2 korang lahh nak pujuk macam mana.. mesti korang kenal punya pasangan korang kan ? ehh kenapa aku rasa macam aku nih jadi doktor cinta ? HAHAHA sorry, saya takde PhD atau master lagi.. so takde doktor2 nih lagi yee.. SPM pun tak lepas lagi. hahaha aku just nak share jer. bak kata pepatah, sharing is caring and not to make others crying :) pepatah mana lah datang tu ye ? haha almaklumlahh DOKTOR lah katakan.. hah ! renung renung kan, dan slamat beramahh.. hahaha

sementara tuu, jangan tension2.. kita layan lagu nih dulu :-


Kabhi Koi Mujhse Na Kahe Oh My Darling I Love You
Feb 18, 2011 with 2 Comment(s)
holla :D

baca dak entry aku semalam ? kan semalam aku cerita pasai berlakon, so pagi tadi aku berlakon lah di assembly depan budak2 cedoi. hahaha serius, aku berjaya mengelakkan parkinson daripada menyelubungi diri ku. muahah.. bak kata abah aku, "buat gila je" dia kata masa dia kat maktab dulu pun dia kene blakon. dia buat gila lah, baru tak takut. hahaha so aku buat lah td.. naseb lah tak lupa dialog. cuma mic jer rosak sikit td. macam tett..

apa apa pun, alhamdulillah. aku dah lepas. semua orang gelak.. dan enjoy. itu yang penting. haha ada orang jeles tak masa aku melamar dhiva td ? ada tak ? ada tak ? HAHA ok itu hanya LAKONAN semata mata, tiada kene mngene dengan yang hidup atau yang meninggal dunia. gila kau tak akan aku nak pegi melamar orang bukan Islam ==" bak kata farah, "habis lah kau, kene tukar agama" ok, kenyataan sebegitu ada unsur unsur kebengongan HAHAHA. gila lah kau farah ==" sama jer dengan nabil adoihh =="

aku sebenarnya tgh letih nih, tido banyak sangat barangkali. perut pun tengah berbunyi nih. lapo punya pasal. teringin menggemokkan diri. bahaha, nak gemok kene kawen. bukan aku kata, orang lain yang kata. HAHAHA no comment ;P *aku tak gatai lagi. hahaha

dah lupe kan pasal tuh. ESOK AKU SEKOLAH. tettt~ mari mengeja dengan saya..

M
.
.
A
.
.
L
.
.
A
.
.
S
Feb 17, 2011 with 0 Comment(s)

weehhh takutt.. simptom ketakutan aku, first sakit perut, second rasa nak ber*k =='' grr gila lahh aku memang tak boleh duduk depan orang ramai2 n then orang tumpukan perhatian terhadap aku. ohh pless ! don't focus your eyes on me. ehh ? betol ker ? hahaha aku bengap sikit nak speaking over the top nih. haha

ok2, bercakap pasal lakonan nih. macam mana ehh ? esok. aduhhh aku dah lah jadi HERO. cehh HEROOOO ~ BANGGA LAH TUUU ??? ahaha tak lah, aku tak RETI nak berlakon T_____T sob sob. tolong lah hati, jangan engkau berdegup kencang. ohh tangan, jangan lah engkau bergetar dan berpeluhh. ohh perut, jangan lahh kau sakit.. ohhh minda, jangan lah dikau terlupa dialog.. dan ohh peti suara.. jangan lah dikau hilang suara ketika aku hendak bercakap.

tolonglah wahai sahabat ku sekalian.

ahhh dialog lagi nak hafal, lyrics lagi mau hafal. macam teater musical pulak dahh ? haha bantai jaa lahh man. asalkan depa ENJOY. enjoy ? thats the point. aku dah lah kene melamar dhiva pulak esok. hahaha bantaii !!! mampuihhh pegiiii ~~ tak apa lah luqman. sabar. 30 minit ja. fuhhhh...


Feb 16, 2011 with 3 Comment(s)
weehh sape tgk Halaqah semalam ? sape tgk ? huuhh berterabur wehh air mata aku T_T serius aku nangis semalam. sampai masuk bilik tutup muka dengan tuala. memang sedih bila tgk yang akhir skali dalam halaqah semalam. saat nabi Muhammad di bangkitkan semula dari kubur, dia menyapu pasir di atas kepala dan janggutnya. dia tgk sekeliling, dan bertanya kepada jibril dimana UMATKU ? tgk, betapa kasihnya dia kepada umat dia, mula2 dibangkitkan terus ditanyakan dimana umatnya. dia menangis, dan meminta jibril menggembirakannya dengan membangkitkan umat2nya yang lain.

aku tak brapa nak ingat had nih. kalau ada ulangan, aku nak sangat tgk lagi T_T.
khalifah abu bakar as siddiq sebelum nabi wafat, dia menangis kuat sehingga sahabatnya datang bertanyakan kepada nya.. wahai abu bakar, kenapakah engkau menangis ? tidakkah engkau gembira kerna Islam sudah sempurna ? abu bakar menjawab, disebabkan itu lah aku menangis, apabila sudah sempurnanya Islam, maka pengasasnya akan diambil oleh Allah, Muhammad S.A.W akan meninggalkan kita. selepas mendengar kata2 abu bakar tu, sahabat yang bertanya tadi turut sama menangis. datang pula sekumpulan sahabat yag lain, bertanya kenapa menangis ? selepas diberi tahu, maka menangis jugaklah orang2 yang berada disitu. kuat tangisan tuh sehinggakan Nabi mendengarnya, dan datang bertanya kepada abu bakar.. wahai abu bakar, kenapakah saudara menangis ? abu bakar berkata, orang yang kami sayangi dan sanjungi akan meninggalkan kami, engkau akan meninggalkan kami wahai Muhammad.. abu bakar terus menangis dan ada yang mengatakan bahawa abu bakar pengsan. menangis sehingga pengsan bayang kan. lepas tu, ada seorang bertanya kepada Rasulullah, benarkah apa yang diperkatakan oleh Abu bakar itu wahai Muhammad ? Nabi berkata, sesungguhnya beliau ialah As-Siddiq, yang membenarkan. semua kata2 yang di nyatakan oleh abu bakar semua nya benar.

kalau aku nak ceritakan, takde penghabisan.. aku syorkan, tgk lah halaqah ulangan semalam.. memang kalau dibandingkan dengan cerita drama, halaqah yang semalam aku bagi full bintang. korang boleh bayang tak, orang yang garang, muka yang garang apa semua...pun boleh mengalirkan air mata ? boleh bayang tak ? abah aku pun turut menangis tau tak ? sebak bila baca cerita bila Nabi menanyakan dimana umatnya. dia penting kan UMATNYA ! UMATNYA !! tapi kita ? dok cinta kekasih sana kekasih sini. memang aku pun turut termasuk golongan itu, tak di nafikan, tapi bila tgk semalam, TERinsaf dengan sendiri T_T memang boleh tadah air mata bila tgk tau.. sob sob.. adakah kita ini umatnya ?


Feb 14, 2011 with 2 Comment(s)
AKU MENYAMPAH DENGAN BLOG KAU !

aku tahu kau pandai buat segala benda alah dekat blog kau tuh, tapi bila bukak blog kau, tros jem HAHA macam haremm tau ? tak payah lah nak kelam kelam buad benda benda yang keterlaluan melampau tuhh. org tak suka pon, orang malas bukak ada lah. HAHA

MESTI orang kata "biar lah blog dia, bukan blog kau" hah ! memang lah blog dia, sebab tuh aku kutuk. kalau blog aku takde aku kutuk. HAHAHA hape aku peduli ? aku tak kesah pun orang mau marah. dan dan.. aku tak MENTION blog sesape pun kan ?

hahh ! dah tuu jangan nak terasa. hahaha lagi satuu, aku bukan CEMBURU, tapi aku MENYAMPAH jer. tett~ hahaha

direct ? sape kesah? XD
Feb 13, 2011 with 0 Comment(s)
hello .
hah hari nih aku nak ceritakan kisah yang semalam punya terjadi. ok jum baca kat bawah...

ehem ehem..

al kisah..tersebutnya kisah pada malam semalam, aku pegi lah ambil torchlight alahh yang lampu suluh kecik tuu kan ? tapi lampu tuhh tak pakai batteri, dia kene cas. ok dah tuh aku try lah on nak lampu tuh, tapi lampu dia malap. so aku pegi lah cas dekat plug yg dekat ruang tamu nih. tak dan 5 minit cas, abah aku buang lampu tuh daripada plug, pastu dia cucuk charger phone dia. aku pun dtg lah. amek lampu tuh pastu cas kat dalam bilik. kat dalam bilik tuh aku bukak plug speaker pc aku. and then aku nak cucuk lah lampu tuh, lampu tuh dia punya plug yang bermata dua batang tuu kan . so nak kene cucuk satu kat atas tuh, baru boleh cucuk duaa.. dan dan aku cucuk tuh, nak jolok lampu tuh, terkejut aku, tangan rasa kebas, lampu tros tercampak, kaki aku berat sebelah, sebelah kiri. HAHAHA ! aku nak tumbang rasanya *hilang keseimbangan* pastu aku tgk lah blakang kowt2 ada sape2 yang tolak aku kan, tapi takde. HAHAHA aku punya lah bengap almaklumlah tak penah rasa kene renjatan elektrik 250Volt. AHAHA aku rasa kebas jari kanan aku.. masa tuu tangan aku berpeluh. aku memang ada penyakit berpeluh dekat tangan, dan kaki. kalau aku pegang kertas, mesti hancur relai truuss HAHA. kalau tak caya pegi tanya kawan2 aku.

ok, lepas tuu aku tgk lah badan aku kowt2 ada effect apa kan, alhamdulillah takde apa. rambut pun tak tercacak lagi, still maintain HAHA. gila memang 1st time aku merasa kene natang nih. ada sedikit ke-fobia-an dalam diri aku nih kalau tgk plug. hakx3 haish bahaya betol org ada penyakit tangan berpeluh nih. ==" aku memang dari dulu ada penyakit nih, tak tahu kenapa. ada jugak aku search dalam tenet cara2 nak mengubati penyakit nih. ada satu cara dengan pembedahan. dia kerat kelenjar yang ada di bawah ketiak. aku ada cakap dekat abah semalam. dia pun cakap, "nak tahu tak ? kelenjar tuh lah jugak tempat nak salurkan antibody kat badan, kalau takde tuu habis lahh penyakit sumer masuk" aku baru tahu. HAHAHA oooo ye kee ? huish lebih baik tak buang. hari tuu ada jugak cikgu bio aku ajar tentang antibody antibody nih, antibody terbahagi kepada dua, satu antibody yang semulajadi, satu lagi antibody buatan.

perbezaan fungsi antibody yang semulajadi dengan yang buatan ialah sebagai contoh, kita demam. kita nak demam tu sembuh dengan antibody semulajadi, so kita tak ambil ubat lah kan. tapi antibody semula jadi nih lambat sikit nak datang, lambat sikit jer lah.. tapi kalau kita sembuh dengan cara camtuu jer, tak makan ubat.. antibody kita tuh akan simpan memory tau, kalau selepas itu demam datang lagi, antibody badan kita yang semulajadi nih dah ada simpanan memory, dia akan tau kalau demam nih, dia salurkan antibody nih. hahh senang kan ?

tapi kalau kita makan ubat, setiap kali demam, kita kene lah makan ubat. setiap kali demam kene ambil ubat. dia tak lindung badan kita untuk selama lama nya.. berbeza dengan antibody yang semulajadi dia ada simpan memory, haha dasyat tak ? aku pun baru tahu je benda nih. kalau korang tak paham, nanti lah korang blaja sendiri biology tuu. ok.

aku cerita pasal ape ehh tadi ? ohh yee peluh kan ? hah ! aku nak cakap sikit, kadang2 kan kalau tengah main game, ker apa apa jer lah, badan aku tak bergerak aktif pown, tapi dia akan berpeluh jugak. macam sekarang nih lah berpeluh tapak tangan aku. haih, kadang2 tuu peluh ketiak aku. sampai mengalir kat lengan. HAHAHAHA ! macam bengong kan ? ==" grr dah banyak deodorant aku try, ada tak deodorant yang boleh kering kan ketiak ? hahahahaha terserlah kebengongan di situ. dah dah.. aku nak pesan kepada sesiapa yang mempunyai penyakit seperti aku,

nanti kalau nak akad nikah, nak bersalam dengan tok kadi korang kene pakai sarung tangan lah. HAHAHAHA ! sama jugak kalau nak pasang plug ker apa ker, kene pakai sarung tangan ==" agak bahaya lah, serius aku cakap. BAHAYA ngerti enggak ? grr so jangan lah nak simpan hasrat nak pegang tangan awek atau pakwe yee sedor sikit tangan tuh . HAHAHA XD

ok bye ! :P
Feb 12, 2011 with 2 Comment(s)
hujann .. sejuk.. nak berhibernasi ! hahaha tapi lapa lahhh~ sesiapa ada bekalan lebihan ? bagi lah dekat orang kurus kering yang macam tak cukup makan nih. haha okayy aku cukup makan, terlebih cukup dahh, tapi badan aku jer tak nak besar2.. memang slim sentiasa barangkali ? hahaha SLIM ? wtfish ? XD kalau slim takpe, ini kering. hadoihh, sesape ada petua nak besor kan badan ? ada ada ? bukan untuk tinggi, tapi untuk besar kan badan dengan erti kata lain BERISIS lahh. ada taakk ? haish ! kalau ada kongsi2 lahh.. haha aku pun nak rasa jugak macam mana rasa badan ada isi. dah borink asyik pegang tulang jer. HAHAHAHA !

kenapa post aku untuk kali yang 433 nih agak bangang ? takpe layan jer lahh ehh. ahaha sebenarnya aku tgh borink nih, tak tahu nak buad apa petang2 sabtu nih haiyoo. ermm td aku dok buad baju kelas, design punya design, jadi lah. tapi aku tak tahu lah budak2 kelas tuu suka ker takk. sobs sobs. letih2 aku buad jangan lah tak suka pulak =="

nahh tgk kat bawah nih design nyer..

depan.

belakang

aku tak reti nak reka ==" ini pun aku guna web apa entah. hahaha main edit tros kat situu.. buad buad. mampuih pegi. asalkan berjaya nampak jugak rupa baju kan ? HAHAHA lantak aku lah nak buad macam mana, ikot jer ! gila jahat =="
pernah aku terdengar orang kata "barang lama sampai masa akan musnah/hilang juga". aku terfikir, kenapa sesuatu 'barang' tak boleh kekal sampai bila2 ? itu kalau yang barang lama. tapi bagaimana pula dengan barang baru ? ada jugak aku terdengar "barang baru tak semestinya hebat daripada barang lama". yelah, ada betulnya juga kata2 tu. sebagai contoh, kita amek contoh kereta lah kan. kereta malaysia masa zaman 1st time keluar kereta dulu, memang kualiti body dia tahan lasak. besi dia memang keras, tapi kereta sekarang ? toyoh dengan jari pun silap hari bulan boleh kemek kan ?

so, yang mana satu kita nak pilih ? barang lama ker barang baru ? kita zaman sekarang semua nak yang baru baru kan ? yelah yang baru tuh semuanya lawa, hebat, berteknologi tinggi bagai. tapi ada jugak yang sukakan barang lama . macam aku barangkali ? aku lebih suka kawan lama dari kawan baru yang kita tak kenal asal usul keturunan prangai semua lah. tapi kalau kawan lama tuu kita dah 'kamcing' dan tahu segala galanya tentang dia. ada jugak orang yang kalau tgk yang baru, lawa, 'HOT', dan seksi-seksa...trus nak yang baru tuh kan ? yang lama depa letak blakang. bila dah yang baru buat hal, baru mau cari yang BURUK, yang LAMA tuh jugak kan ? itu lah lumrah manusia.

dah ada yang terbaik, pergi cari yang tak baik. dah ada yang lama, nak cari yang baru. selepas itu, dah ada yang baru, dia nak yang lama balik. bagi dia memang sesuka hati mak bapakx dia ja nak buang dan kutip kan ? I call this people "WATERPARK PEOPLE" sebut lah elok2 perkataan itu, nescaya anda akan mengerti akan maksudnya. muaha muaha muaha~ memang dasar enggak sadar dirik ini manusia. tidak bersyukur apa yang telah ada di tangan, nak jugak mengambil benda yang berada di tangan orang lain kan ? NAK SAMA JUGAK ? banyak nya BURUK muka kau . patot lah BURUK, hati pun macam jalan raya yang berlubang lubang, buruk rupa jalan tuh, dah lah buruk bagi orang susah pulak nak jalan tuh. itu lah hiperbola aku terhadap hati korang. hahaha bukan korang, tapi orang2 tu . macam sama je ? ==" lantak lah, semua trasa padan muka. sapa suruh baca blog aku ? HAHAHAHA

susah kan hidup ? aku baru 16 tahun 10 bulan hidup dekat atas bumi nih. aku tak kenal lagi apa itu kehidupan dan kenyataan yang ada dalam kehidupan tu. sebab tuh aku nak cari. dan dalam proses mencari tuh lah aku terjumpa dan aku TERKUTUK korg2 semua HAHAHA. sorry bebeh, jangan maraa aaa ^_^

so, ALWAYS SMILES :)
Feb 10, 2011 with 4 Comment(s)
kenapa lahh dengan mood nih . hurmmm. disebab kan mood aku yang macam tettt~ nih, adik aku menjadi mangsa lagi. dah dua kali dia kena. tadi dia amek pensil, pastu nak conteng apa entah. aku dah kata jangan, pastu dia pegi buad jugak. aku pown apa lagi tros keluar suara yang boleh dengar 80 meter. aku tengking dia. tros menangis. umi aku pulak datang, marah2 aku. aku nasib baik boleh bersabar dengan buat telinga nih jadi pekak. kalau tak mesti aku dah DERHAKA tadi.

haish, tak tahuu lah kenapa. bahaya jugak bila mood tunggang langgang bagai nih. ada saje benda nak di marahkan . aku mintak maaf kalau ada sesiapa yang terkene tempias moody aku yang gila nih. sebab itu aku tak suka bila tak de mood ! ==" memang aku jarang moody, org lain tgk aku hari2 senyum.. hari2 buad lawak bengong merepek tak sah kalau tak mrepek dalam masa sehari. tapi bila gunung brapi meletus, aku rasa takut nak sembang dgn org ==" aku kalau boleh nak larii dari orang bila aku takda mood nih . biar lah apa orang mau kata.

manusia memang begini barangkali ?
ada masa kita gelak gelak bersama, ada masa kita PEDIH sendirian. tak apa, dah memang lumrah kehidupan barangkali ? tapi, ada sesuatu yang aku nak menyatakan pendapat mengenai manusia .

kenapa manusia suka mengikut manusia manusia lain ? Manusia selalu menyangka yang di tangan orang indah dan menawan, apa yang di tangan sendiri sentiasa kedam. Selalu kita meletakkan impian yang muluk-muluk pada kepunyaan orang sedangkan orang turut terliur dengan apa yang kita miliki. sebenarnya, aku nak katakan yang MANUSIA nih ! suka nak berebut kan ? apasal hah ? kalau org ada benda tuh, dia pun nak jugak. kalau org ada benda ni, dia pun nak jugak. tak boleh ker tgk orang senang hah wahai MANUSIA DURJANA ? semua benda nak direbut. dekat fb tuu.. berlambak dok bergaduh, maki hamun pasai apa ? pasai dok berebut jantan lah.. berebut betina lah.. hye bro, nak tau sesuatu tak ? engkau sangat lah bengong kerana engkau tidak mahu berusaha untuk mendapatkan, cuma tahu merampas hak orang lain.

sebenarnya, perkara ini takda kene mengena pun dengan mood aku nih yang bagai gunung brapi yang pertama kali meletus, gunung brapi muda. skali meletus tros kuat kepanasannya. aku menaip mengenai benda nih sebab aku nak melepaskan mood aku nih kat manusia2 yang patut org marah. so aku tolong marah dan makikan mereka lah nih kira nya . dan aku nak cakap bahawa, SEMUA PERAMPAS PERAMPAS tuuu sedor2 lah sikit, cuba jgn buad hidup orang2 sekeliling aku nih menderita. boleh tak ? aku sayang akan mereka2 yang berada disekeliling aku ini. harap maklum. aku bukan nak kata kat sapa2, tapi ini lah manusia. yang golong COPYCAT, dengan cara mereka. yang golong SAMPAH MASYARAKAT nih dengan cara mereka. aku nak bagi satu kata2 mutiara dekat korang2 nih...

Hiduplah seperti lilin menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain (!)

Jangan jadikan diri anda ibarat sekumpulan tisu-tisu kerana tugasnya adalah untuk mengesat benda -benda yang kotor (!)
Selamat hari jadi ! hope kau suka hadiah aku tuhh. kalau tak suka pun, aku harap kau tak buang.. kau boleh letak hadiah tuh hujung dinding atau tempat yang kau tak boleh nmpk.. sorry kalau tak suka. memang aku tak reti nak beli hadiah hadiah ni, inilah 1st time aku beli sendiri hadiah yang aku nak bagi kat org . so, itu jerlah kowt ? HAPPY BIRTHDAY again :)

ok. lupa kan mengenai harijadi .

aku rasa macam tak brapa nak , macam mana ehh nak cakap ? okayy. susah jugak aku nak membentuk kata2 untuk menggambarkan perasaan nih. haih, =.=" macam nih lah senang kata, aku senyum, tapi tak suka. erkk paham tak ? adoii susah lah mau cakap. ermm nak kata tak ada mood, tak jugak, nak kata mood penuh, tak jugak.. macam half half lah kira nya.. kenapa ye ? trasa PEDIH sedikit.

balik dari skulah tadi pon adik aku datang nak main2 jer dgn aku, tapi aku pegi marah marah dia. ==" heh ! bengong ! pegi lepaskan kemarahan dekat org lain . adik kau jadi mangsa. sorry lah muqri, tak de mood mau gurau. pegi jauh2 takut karang lain pulak jadi .

kenapa kenapa dan kenapa !? kenapa jadi macam nih ? arrghhh ! apa lagi yang aku tak puas hati lagi nih hah ? aku tak pasti apa yang jadi kat skulah tadi. mungkin ada sesuatu yang aku tak prasan tapi dia dalam diam diam effect hati aku ? =="

takpee lahh.. bye.
mood : tak terkata, tak boleh nak kata, dan tak tahu apa apa T_T
emotional sudah kembali ? (KAU JANTAN KER BETINA WAHAI LUQMAN !)

Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan.

Kata-kata itu sebenarnya tidak mempunyai makna untuk menjelaskan perasaan.
Feb 9, 2011 with 0 Comment(s)
esok 10 haribulan 2 tahun 2011 ! YAAAA ! teke2 apa dia ? haha takpe lah tak yah main teka2. okayy esok hari jadi una. HAHA dah tua dah kau una, umoq 17 dahh, aku still muda 16 :D *bangga

okay ! so aku dah jnji ngan dia mau kasi hadiah. haha memang aku tak reti bab2 beli hadiah nih, memang aku cakap terus terang aku noob dan bengap dalam hadiah hadiah nih. dan aku tak tahu apa benda aku nak bagi kat dia. so smlm kan aku ada cerita aku pegi vroom vrrooomm naik moto ngan nabil pegi beli hadiah. aku ajak dia sebab dia tahu dan fasih jugak lah bab bab bagi hadiah untuk pompuan nih . dan aku pwon dgn otak bengap nya duduk tertanya tanya dengan dia, apa benda yang nak di beli ? apa benda yang makcik una tuh suka ? huh ? =="

dah penat penat pikir. aku pown bntai lah beli apa yang aku rasa kalau aku jadi pompuan aku akan katakan benda itu COMEL. whattt ? COMELL ? wtfissshhhh ! hahaha sejak bila perkatan COMEL ada dalam kamus hidup aku ? hahaha ok tak nak lari tajuk. so aku beli lahh 2 benda. actually 3 kalau termasuk dengan kotak hadiah tuuu.

nak tgk ? haha nah nah tgk ini lah barang2 nya.. *sorry kalau gambar tak jelas, low quality =.="

inilah kotak hadiah yang aku pilih.. dan dalam tuh ada 2 benda..

ye yeee ! ini lah barang nyerr. HAHA teddy bear :) nyot nyot~

ini apa benda ntah panggil. aku tak tahu. HAHA tapi boleh di letak atas meja macam frame.

hah ? amacam ? HAHA kalau aku bgi kat korg, korg terima tak ? baik terima ! kalau tak aku campak semua tuh kat muka kauuu! haha ok2 ada lagi nih. ehem.. kan dalam dompet macam dompet isi phone tuh kan, ada lagi benda dalam tuu. bukan aku bgi hadiah phone dan letak dalam tuu, tapi aku letak satu ucapan. benda tuu aku lipat, gunting kecik ja.. untuk di letak dalam dompet tuu.. :D nak tgk ? meh meh usha ker bawah~

hah ! ini sebelum bukak lipatan kertas. kira macam muka depan lahh. okayy BURUK !
.
.
.
.
.

dan selepas membuka lipatan kertas tersebut jadi lah sebegini..
.
.
.
.

HAHAHA !! macam perempuan aku buad =="

ok semua ! perhatian ! semua yang ada dalam nih ialah benda PERTAMA KALI aku buad SEUMUR hidup aku. haha MACAM HAPRAK. GELI PULAK AKU TGK BENDA ALAHHH NIH ! haishh ! tapi tak pa lahh, HAHAHAHAHAHA !! setahun skali ja bro. okayy sesape yang nak muntah, cepat2 tekan pangkah ! tutup trus ok ? sebenarnya ada lagi dua benda aku tak letak, satu lagi lukisan. huh ? bukan lukisan semalam tuuu. aku dah buad lain :) dan mintak pendapat kawan2 aku, depa kata okayy jer. cuma tak serupa 100% lahh.. tapi tak pa lahh. hahaha dan dan ! ada gambar dia yang aku edit dan aku print, waa cun kowt ? weeee wiiitt ~! haha hai nak berkenalan boleh ? HAHAHA XD kidding ! okayy. aku rasa cukup lah untuk itu.

mengira detik, lagi 3 jam ! :)


Feb 8, 2011 with 3 Comment(s)
apa beza antara tidak tahu dengan tidak mengambil tahu ? bagi aku tidak tahu membawa maksud MEMANG kita tak tahu langsung. Tidak mengambil tahu pula membawa maksud ada kaitan dengan MALAS dan TIDAK MAHU mengambil tahu sesuatu perkara . kenapa hari ni aku menaip mengenai tidak tahu nih ? baca jelah nanti .

sebelum tuh aku nak kata yang AKU TENGAH LAPAR masa tengah menaip post nih. sorry kalau ada ayat2 yang tak betol. bila lapar otak tak berfungsi dengan betol. hahaha

ok, aku terus kan dengan tajuk aku. sebenarnya aku tidak tahu dan selama ini memang aku tidak mengambil tahu mengenai benda yang dikatakan sebagai HADIAH . benda yang di beri nama HADIAH nih amat cantik, dan bernilai. itu jer yang aku tahu mengenai HADIAH . haha sorry lahh aku memang tak suka beli membeli hadiah nih. almaklumlah, memang aku tak suka . bukan tak suka bila org bagi hadiah, kalau org dah bagi tuh aku sapu jugak lah. cume aku tak suka nak berfikir pasal hadiah. sebab kan aku tak suka nak ambil tahu mengenai hadiah nih, AKU TAK TAHU NAK BELI HADIAH APA UNTUK HARIJADI ORANG ! ini 1st time aku sendiri pegi cari barang. memang bengap jer cari barang tak tahu apa apa pun. apa yang org suka, apa yang org nak, semua aku tak tahu. hadiah tuh nak buad macam mana kasi cantik ? haha aku tak tahu semua tuhh lahh. main taram jaa aku beli dekat tesco tadi pegi dengan nabil. huh ? tak da lah mahal sangat, semua skali RM 15 je. buad apa mahal2 ? haha asal dapat guna sudah lah, bukan nak simpan buat pekasam pun kan ? orang bagi suruh guna, bukan suruh simpan. HAHA lain lah kalau tak nak guna, bagi aku balik hadiah tuu. biar aku guna. hahaha gila buruk siku kedekut tahik hidong masin betol aku. ceh .

ok, bila cakap pasal hadiah mesti nak kene bagi benda yang disukai oleh orang kan ? so apa yang PEREMPUAN suka ? itu yang menjadi masalah skrg nih. aku memang tak tahu apa perempuan suka. memang tak penah nak ambik tahu pown. yang aku tahu budak budak sengal zaman skrg nih suka benda2 gedik bling bling letak dekat beg lah, kotak pensel lah, apa lahh.. bling bling ? lepas tuu warna menyerlah lahh pulak. merah sana, merah sini, pink sana pink sini. kalau boleh baju skulah tuh dengan kasut2 skulah tuh skali nak pakai satu set warna pink. weh gila ! aku benci pink melampau lampau tuu. sakit mata memandang, sakit lagi mata org pakai spec nih yang nampak dengan jelas ke-pink-ngan tuh. haih, pakai lah biru ker, putih ker ? lawa apa warna2 tuh tak pown HIJAU . yaa hijau yang terbaik, menyegarkan mata. haha takpayah lah nak kelam kelam tunjuk barang kau semua nya warna pink. aku tak minat pon. baik warna hitam, walau tak nampak di waktu gelap biar kan. asalkan tak sakit mata aku tengok. memang aku manusia species anti pink kot ? mungkin lah. maaf kepada sesiapa yang terasa . haha

apa aku merapu nih ? kat mana aku berhenti pasal hadiah tadi ? hah ! aku tak tahu apa yang perempuan nih suka. huh ? sorry lah beb, bukan tak nak amek tahu, tapi segan nak ambik tahu. tak kan lah aku nak pegi dekat sorang2 perempuan pastu tanya, wehh apa yang perempuan selalu suka ? wehh kau suka apa ? wehh ini lawa tak ? ini cantik tak ? ohh plesss bebeh . sorry to say. haha memang kesian sapa dapat aku jadi laki kau. HAHA nasib baik lah kawan aku yang aku nak belikan dia hadiah hari jadi nih tak 'gedik dengan warna pink' . dia style slamber jer, beg coklat, simple, tak da nak gantung2 keychain or patung2 macam budak2 haprak buat malu je. HAHA yang tak boleh blahh, LAKI PUN ADA BUAT CAM TUH ! gantung patung teddy2 dekat zip beg skulah, macam dah nak menjaja patung, wtf ?! kalau aku jadi cikgu disiplin, aku cabut satu2, aku bakor . abu patung tuh aku campak kat lombong blakang skulah. hahaha

dah cukup2 lah hang nak komen prangai orang yang macam gila pun ada tuh. yang penting aku tak buat kerja kerja menjatuhkan maruah aku tuh. haha haiyaakkkee ? gila kalau aku gantung patung2 bulat2 patung teddy2 tuhh dekat beg skulah . aku rasa memang dah tak lama aku nak K.O. hahahaha so aku dah beli dahh hadiah nih. nanti malam2 nanti lah aku letak macam mana rupa hadiah tuh ehh ? hee lapo nih tak larat dahh nak menaip =.=" pedih perut. trima kasih sudi membaca wahai manusia sejagat , sorry kalau ada binatang yang baca pun, aku hargai pembacaan korang hahaha.
Feb 7, 2011 with 0 Comment(s)
We have to listen for love in those around us. If we listen intently we will discover that we are a lot more loved than we realize. Listen for love and we will find that the world is a very loving place after all.

LOVE is a happy thing.
It makes us laugh.
It makes us sing.
It makes us sad.
It makes us cry.
It makes us seek the reason why.
It makes us take.
It makes us give.

Above all else it makes us LIVE.
It is not the presence or absence of people that makes the difference because a person need not be lonely even if he is alone. Sometimes it is good to be alone. But that does not make us lonely. It is not a matter of being present WITH someone. It is a matter of being present to someone.
So remember...If you love someone, tell them. Remember always to say what you mean. Never be afraid to express yourself. Take this opportunity to tell someone what they mean to you. Seize the day and have no regrets.
Most importantly, stay close to your friends and family, for they have helped make you the person that you are today and are what it's all about anyway.
Pass this along to your friends. Let it make a difference in your day and theirs. The difference between expressing love and having regrets is that regrets will stay around with us. Love is meant to be sent away. But when the love we sent out is received and especially when it is reciprocated, our lives and feelings will be full

OKAYY ! INI BUKAN AKU BUAT ! COPY AND PASTE ! TQ :)
aku tak ingat siapa punya ayat nih, tapi aku amek kat internet, GOOGLE.com
Feb 6, 2011 with 0 Comment(s)
DOING HOMEWORK !
BYE ! T_T
Feb 5, 2011 with 2 Comment(s)
hari nih dah sabtuu.. esok ahad.. pastu skulah balik. zzz keje skulah pown baru siap sikit. malass. grr kasut tak basuh lagi nih, sesape ada amek upah basuh kasut tak ? meh aku nak upah korang, haish ! btw smlm dari petang aku dok tersengih tau. tak tahu pasal apa. dok mesej dengan azira brangkali ? haha almaklumlah udah lama tak msj kan ? we're still friend. just a friend.. maybe ? yaaa.. why i'm speaking right now ? haha well smlm aku terjatuh cinta dgn english. why ? haha after i watch this video on youtube, wow ! i think, english was awesome. i hope that i can speak like this person in the video who is made this video. lets watch it.


haha i like this guy ! funny lol. the language that he used so good. sound like he is not a MALAYSIAN . haha fasih.


HAHAHA ! ini memang lawak !! dan AKU SUKAAA !!!! SORRY KEPADA SESIAPA YANG TERASA !

amacam ? best tak ? tgk lah video dia kat utube. haha best oo dia nih. aku tak sabar tunggu video dia yang lain :) he still new here. hahaha i think so ? see all that in YOUTUBE ! sorry my english was really really SUCK !
Feb 4, 2011 with 0 Comment(s)
nama bukan main hebad kan ? haha SEMEMANGNYA HEBAD ! yoo smart bhaii. korg tahu ker toshiba libretto nih ? okay maih kita tgk. okay Toshiba Libretto berkonsepkan Ultra-mobile PC yang mempunyai light clamshell casing yang boleh di bawa kemana mana dan boleh di sumbat di mana2 je. haha hebat tak ? :P okay sambung balik. Toshiba nih mempunyai dual multi-touch screen macam screen yang kalau kita bukak kedua dua belas ada screen. boleh di sentuh, touch screen. macam henset jugak lah, kita boleh pusing2 macam mana kita nak tgk screen tuh. macam henset nokia n97. okay kita tgk gambar nya di bawah :D


didalam libretto nih telah di masukkan Windows 7 , mempunyai prosesor Intel.. macam PC biasa, boleh melayari internet di mana sahaja.. yang penting ada wifi, tak pown brukband. HAHA Libretto nih mempunyai segala benda yang smartphone ada. alang senang cita, macam mini laptop lah, hahaha. ehh muat tak kalau masuk dalam poket ? entah ada sesape nak bagi ini lah masa hari jadi aku nanti ? anyone ? HAHA kalau dapat, perghh tak kuar umah aku XD